Beginnen met korte uitleg of introductieles

Beginnen met boulderen is (voor iedereen vanaf 13 jaar) super makkelijk. Kom langs gedurende onze openingstijden. Neem je sportieve outfit mee (lange broek is een aanrader) en schone sportschoenen (geen buitenschoenen, liefst met lichte zool), dan kun je na een korte uitleg van ons personeel zo aan de slag. Wij verhuren ook klimschoenen, daarmee is boulderen makkelijker dan op sportschoenen.
Speciaal voor beginners hebben wij zo’n 20 gele boulderroutes op het makkelijkste niveau. Deze zijn voor iedereen te doen!
Voor jeugd van 9 t/m 12 jaar en hun ouders hebben we een aparte introductie les.

Introlessen 
Wil je een uitgebreidere introductie met alvast wat handige klimtechniek-tips? We geven iedere week introlessen van een half uur met uitleg over de basistechnieken van het boulderen en het vallen. Je betaalt hiervoor alleen de entree en kunt na de les nog door boulderen. Wil je weten waar en wanneer deze lessen plaatsvinden? Klik dan hier.

Wil je meer weten over boulderen voor jeugd van 9 t/m 12 jaar? En de introductieles voor jeugd en ouders? Klik dan hier.

 

Wat zijn de regels bij het boulderen?

Boulderroutes op kleur
In Kei Boulderhal vind je zo’n 200 boulderroutes in 10 verschillende kleuren. De boulders van dezelfde kleur zijn ongeveer even moeilijk. Een boulderroute is met één kleur grepen gebouwd. Het is de bedoeling dat je alleen deze grepen gebruikt bij het klimmen van de route. Je mag ook de wand gebruiken om bijvoorbeeld even een tussenstapje op wrijving te maken. We vervangen iedere week een deel van de routes.

Gele kaartjes onder de startgrepen
Iedere boulder begint op één of twee handgrepen. Deze startgrepen zijn gemarkeerd met gele streepjes. Je moet met je handen op deze gemarkeerde grepen (of greep) starten. Vervolgens stap je met beide voeten van de grond. Hierna start je met het klimmen van de boulder. Je mag dus geen sprongstart maken, tenzij anders staat aangegeven.

Blauwe kaartjes onder de eindgrepen
Onder de laatste greep van de boulderroute zit een blauw kaartje. Deze greep moet je met twee handen twee seconden aanraken en/of vasthouden. Is dat gelukt? Dan heb je de boulder getopt!

Afspringen en vallen
Afspringen en vallen gebeurt constant bij het boulderen. Goed kunnen vallen is net zo belangrijk als goed kunnen boulderen. Zorg dat je de juiste techniek beheerst en oefen regelmatig!