Ben je ouder dan 13 jaar en wil je voor het eerst komen boulderen dan kun je gewoon een tijdslot reserveren. Je krijgt dan een korte introductie voordat je begint. Klimschoenen zijn te huur.
Vanaf dinsdag 8 juni starten we weer met een half uur durende introles op dinsdagavond van 19:00 tot 19:30 voor volwassenen (13+). Na de les kun je nog een uur doorklimmen. Hiervoor kun je reserveren in Toplogger.

Beginnen met boulderen is (voor iedereen vanaf 13 jaar) super makkelijk. Kom langs gedurende onze openingstijden. Neem je sportieve outfit mee (lange broek is een aanrader) en schone sportschoenen (geen buitenschoenen, liefst met lichte zool), dan kun je na een korte uitleg van ons personeel zo aan de slag. Klimschoenen zijn te huur voor €3,50. Speciaal voor beginners hebben wij zo’n 20 gele boulderroutes op het makkelijkste niveau. Deze zijn voor iedereen te doen!

We geven ook wekelijks introductielessen (ook speciaal voor kinderen van 9 t/m 12 jaar en hun ouders) waarin we in 30 minuten een uitleg geven met klim- en val-technieken. De data en tijden van deze lessen vind je in onze agenda.

Wil je meer weten over boulderen voor jeugd van 9 t/m 12 jaar? Klik dan hier.

Reserveren is verplicht voor groepen van meer dan 4 personen.

 

Wat zijn de regels bij het boulderen?

Boulderroutes op kleur
In Kei Boulderhal vind je zo’n 200 boulderroutes in 10 verschillende kleuren. De boulders van dezelfde kleur zijn ongeveer even moeilijk. Een boulderroute is met één kleur grepen gebouwd. Het is de bedoeling dat je alleen deze grepen gebruikt bij het klimmen van de route. Je mag ook de wand gebruiken om bijvoorbeeld even een tussenstapje op wrijving te maken.

Gele kaartjes onder de startgrepen
Iedere boulder begint op één of twee handgrepen. Deze startgrepen zijn gemarkeerd met gele streepjes. Je moet met je handen op deze gemarkeerde grepen (of greep) starten. Vervolgens stap je met beide voeten van de grond. Hierna start je met het klimmen van de boulder. Je mag dus geen sprongstart maken, tenzij anders staat aangegeven.

Blauwe kaartjes onder de eindgrepen
Onder de laatste greep van de boulderroute zit een blauw kaartje. Deze greep moet je met twee handen twee seconden aanraken en/of vasthouden. Is dat gelukt? Dan heb je de boulder getopt!

Afspringen en vallen
Afspringen en vallen gebeurd constant bij het boulderen. Zorg dat je de juiste techniek beheerst en oefen regelmatig!