Boulderen is de meest spectaculaire tak van het sportklimmen. Op een wand van 4 meter hoog probeer je via korte routes omhoog te klimmen. Daarvoor is kracht, souplesse en intelligentie nodig. Boulderen is puzzelen met je lichaam. Je wordt er sterk, gespierd, slim en lenig van.

Het woord ‘boulder’ betekent kei of rots in het Engels. Bij het boulderen beklim je rotsblokken. Dit gebeurt buiten op echte rotsblokken in de natuur of binnen in een boulderhal. Voor de veiligheid ligt er een dikke valmat op de grond.

Bij Kei Boulderhal brengen we de outdoorsport naar binnen, midden in de stad. Op klimwanden tot 4,5 meter hoog hebben we zo’n 150 boulderroutes uitgezet. Die routes hebben verschillende kleuren en moeilijkheidsgraden. Van heel makkelijk tot heel moeilijk. Op die manier is er voor iedereen een uitdaging en is er altijd een moeilijkere route om te proberen. Verslavend!

Wij zien het als onze taak om jou continu uit te blijven dagen. Daarom bouwen wij iedere week zo’n 20 nieuwe boulderroutes. Wij doen dit op maandag bij Kei De Hoef en op vrijdag bij Kei Wagenwerkplaats.

Boulderen kun je zelfstandig doen, met vrienden, binnen of buiten, om jezelf uit te dagen, maar ook als wedstrijdsport. Er zijn zowel nationale als internationale wedstrijden. Sportklimmen is sinds 2021 onderdeel van de Olympische Spelen in Tokio. Op het programma staan boulderen, routeklimmen (lead) en speedklimmen.

Nieuwsgierig? Je hoeft geen cursus te doen om te kunnen beginnen met boulderen…