Boulderen is de meest spectaculaire tak van het sportklimmen. Op een wand van 4 meter hoog probeer je via korte routes omhoog te klimmen. Daarvoor is kracht, souplesse en intelligentie nodig. Boulderen is puzzelen met je lichaam. Je wordt er sterk, gespierd, slim en lenig van. Een soort fitness dus, maar dan leuker en afwisselender.

Het woord ‘boulder’ betekent kei of rots in het Engels. Bij het boulderen beklim je rotsblokken. Dit gebeurt buiten op echte rotsblokken in de natuur of binnen in een boulderhal. Voor de veiligheid ligt er een dikke valmat op de grond.

Bij Kei Boulderhal brengen we de outdoorsport naar binnen, midden in de stad. Op klimwanden tot 4,5 meter hoog hebben we zo’n 200 boulderroutes uitgezet. Die routes hebben verschillende kleuren en moeilijkheidsgraden. Van heel makkelijk tot heel moeilijk. Op die manier is er voor iedereen een uitdaging en is er altijd een moeilijkere route om te proberen. Verslavend!

Wij zien het als onze taak om jou continu uit te blijven dagen. Daarom bouwen wij iedere week op vrijdag verse boulderroutes (boulders).

Boulderen kan je zelfstandig doen, met vrienden, binnen of buiten, om jezelf uit te dagen, maar ook als wedstrijdsport. Er zijn zowel nationale als internationale wedstrijden. Sportklimmen was in 2021 onderdeel van de Olympische Spelen in Tokio. Op het programma stond boulderen, routeklimmen (lead) en speedklimmen.

Nieuwsgierig? Je hoeft geen cursus te doen om te kunnen beginnen met boulderen…