Wij geven momenteel nog geen introlessen voor jeugd en ouders en techniekcursussen i.v.m. de corona maatregelen. Via onze website en nieuwsbrief laten we weten wanneer deze weer starten. Introlessen en reguliere trainingen voor volwassenen en de keiklub gaan wel door.
Kun je niet meedoen met de introles voor volwassenen op dinsdagavond? Als je ouder dan 13 jaar bent en voor het eerst wilt komen boulderen dan kun je ook gewoon reserveren. Je krijgt dan een korte introductie voordat je begint. Klimschoenen zijn te huur.

Lessen en trainingen
Beter leren boulderen doe je bij Kei Boulderhal. Wij bieden cursussen en trainingen aan op ieder niveau. Lees hieronder wat ons huidige aanbod is.
Check de agenda en het nieuws voor de data waarop deze plaatsvinden.

 

Introductieles

Boulderen is een zeer verslavende sport. Er is altijd een uitdaging, je kunt altijd naar een hoger niveau. Bij de gratis wekelijkse introductieles leren we je de basis van het boulderen: De (spel)regels en klim- en valtechniek.

Aantal lessen: 1 x 30 minuten. Hierna mag je nog door boulderen.
Kosten: Alleen entree en huur van klimschoenen, de les is gratis.

Trek sportieve kleding aan en strakke sportschoenen (geen buitenschoenen, liefst met lichte zool). Klimschoenen zijn te huur voor €3,-.

De introles is op dinsdagavond van 19:00 tot 19:30. Hierna kun je door blijven boulderen tot 20:30. Er zijn iedere week 5 plekken beschikbaar in deze les. Reserveren is verplicht.

Klik hier voor ons aanbod voor jeugd. De introductielessen zijn niet bedoeld voor groepen

Kei basis techniekcursus (maandelijks)

Klimmen is een combinatie van kracht, lenigheid, techniek en oplossingsvermogen. Door technisch te klimmen kun je een hoop kracht besparen. Dit doe je door te klimmen met de juiste voetplaatsing en balans. En door inzicht te hebben in de boulderproblemen en de bewegingen.
Keitechniek 1 leert je de basistechniek van het klimmen. De cursus is niet alleen interessant voor beginners. Ook ervaren klimmers die nooit eerder een techniekcursus hebben gevolgd kunnen met deze cursus hun klimniveau verhogen.

3 lessen van 2 uur
Minimaal 6 deelnemers, maximaal 10
€40,- (excl. entree)

Check het nieuws en/of de agenda voor de data waarop de cursussen plaatsvinden.

Keitraining (wekelijks)

De Keitraining is een structurele wekelijkse training waarin je gestimuleerd wordt om op andere manieren te trainen dan je normaal doet als je komt boulderen. Je zult merken dat je door deze afwisseling vooruitgang boekt.

Tijdens de training wordt er gekeken naar wat jou zwakke en sterke punten als klimmer zijn en worden er individuele doelen gesteld. Tegelijk wordt er in een groep getraind waardoor je gestimuleerd wordt door de anderen én gezelligheid gegarandeerd is. Belangrijke terugkerende thema’s: kracht en conditie training, trainingsplanning en natuurlijk veel bouldertechnieken.

Wil je meedoen aan de Keitraining dan sluit je een trainingsabonnement af voor €28,50 per maand (exclusief entree). Daarvoor kan je iedere week op en vaste dag aan de training meedoen, naast je normale entree, strippenkaart of abonnement. Je sluit het trainingsabonnement af voor minimaal 3 maanden. Je betaald via automatische incasso. De opzegtermijn bedraagt 1 incassomaand.

Wil je een keer op proef meedraaien? Dat kan ook. Je betaald dan €7,50 voor je deelname (exclusief entree). Meld je van tevoren aan via trainen@keiboulderhal.nl

Er zijn op dit moment drie trainingsgroepen:
Donderdag groep 1 /  19:30 – 21:00 / vol
Donderdag groep 2 / 21:00 – 22:30 / instapniveau 6a
Vrijdag groep 1 / 19:00 – 20:30 /
Vrijdag groep 2 / 20:30 – 22:00 /
Zaterdag groep / 15:30 – 17:00 /

Kei privé training

Heb je geen tijd om mee te doen met één van onze cursussen of trainingen? Wil je snel stappen maken zonder les te krijgen in een groep of persoonlijk advies? Voor €40,- per uur (excl. entree) krijg je in Kei Boulderhal een uur les van een ervaren trainer. Je kunt ook met meerdere personen (max. 4) gebruik maken van een privé trainer.

Mail naar trainen@keiboulderhal.nl voor een afspraak, vermeld meteen wat je graag zou willen leren, dan houden we hier rekening mee.

Trainingstips
De beste training voor boulderen is blijvend werken aan technisch en netjes leren klimmen. Breng daarnaast regelmaat in het aantal keren dat je per week komt boulderen, maar zorg voor afwisseling in je (boulder)training. Daarnaast kun je oefeningen doen om je kracht, lichaamsspanning en lenigheid te verbeteren. Een aantal trainingsvoorzieningen die gericht zijn op vingerkracht, zoals het campusboard en de Beastmakers, zijn alleen geschikt voor ervaren klimmers ivm blessure-risico. Sowieso geldt voor trainen; weet wat je doet, of laat je door ons informeren.

Klik hier voor tips over blessurevrij boulderen (en trainen).
Klik hier voor tips over het Kilterboard.
Klik hier voor tips over trainen op ons Lattice board.
Klik hier voor tips over trainen op ons campus board.
Klik hier voor tips over trainen op ons trainingsrek.
Klik hier voor tips over trainen op onze Beastmakers.
Klik hier voor trainingsvideos op ons YouTube kanaal.