Dit jaar zijn er zes keikompetitie wedstrijden verdeeld over onze twee locaties. Bij Kei Wagenwerkplaats houden we een avondwedstrijd op vrijdagavond, zoals we voorheen ook al deden. Hierbij kun je alleen punten halen op de avond zelf. Bij Kei De Hoef is er een maandwedstrijd waarbij je de hele maand de tijd hebt om de wedstrijdboulders te proberen. Je geeft zelf je score door via Toplogger.

Wanneer zijn de wedstrijden?

3 t/m 31 december    Kei Wagenwerkplaats

3 t/m 31 januari          Kei De Hoef

11 t/m 28 februari       Kei Wagenwerkplaats

7 t/m 31 maart            Kei De Hoef

1 t/m 30 april               Kei Wagenwerkplaats

2 t/m 31 mei                Kei De Hoef


Keikidskompetitie
Op de Wagenwerkplaats organiseren we op de eerste zaterdag van de Keikompetitie de Keikidskompetitie.
Tijden / Basischool: 10:00-12:00. Middelbare school: 12:30 tot 14:30.

Regels Keikompetitie

Je kunt (bijna) de hele maand de wedstrijdboulders proberen. Je doet mee door je score bij te houden in de Toplogger app.
De #versemaandag en #versevrijdag boulders van het begin van de maand zijn de wedstrijdboulders. Dit zijn er ca. 20 op alle niveaus.

Vier startpunten
De wedstrijdboulders hebben, net als bij officiële wedstrijden, vier startpunten. Dit zijn de grepen en treden waarop je moet beginnen met je handen en/of voeten. Anders dan je gewend bent zijn nu dus ook je start-treden gedefinieerd.

Zonegreep
Halverwege de wedstrijdboulder vind je een zonegreep. Haal je de top van een boulder niet, maar wel de zonegreep dan krijg je hiervoor alsnog punten. Een zonegreep heb je gehaald als je hem vasthebt en gebruikt. Aantikken is dus niet genoeg.

Eindgreep
De gemarkeerde eindgreep moet je twee seconden (stabiel) vasthouden of aanraken met twee handen. Dan heb je een top. Val je tijdens het vasthouden van de eindgreep en twijfel je over de geldigheid van de top, maak dan een beslissing met inspraak van omstanders.

Flash of gehaald in meerdere pogingen
Flash = als je een boulder in je eerste poging klimt. De poging is begonnen als beide voeten van de mat zijn. Je kunt een boulder ‘flashen’ of een zonegreep in je ‘flash’ poging pakken. Een ‘flash’ levert extra punten op.

Hoe scoor je punten
Flash top (en dus ook flash zone) = 30 punten
Top in meerdere pogingen, maar zonegreep flash = 25 punten
Top en zonegreep in meerdere pogingen = 20 punten
Geen top, wel zonegreep flash = 15 punten
Geen top, wel zonegreep in meerdere pogingen = 10 punten

Je geeft in de Toplogger app bij ‘Competitities’ door of je een boulder hebt getopt (wel of niet flash) Heb je getopt in meerdere pogingen dan kun je nog aangeven of je de zonegreep in je flashpoging had of niet.
Heb je niet getopt dan geef je door of je de zonegreep hebt gehaald (wel of niet flash).

Scorescherm Toplogger